Втори случай на заразяване на човек с   от крава е регистриран

...
Втори случай на заразяване на човек с   от крава е регистриран
Коментари Харесай

В САЩ е регистриран втори случай на заразяване на човек с птичи грип от крава

Втори случай на заразяване на човек с   от крава е регистриран в Съединени американски щати, оповестиха международните информационни организации. 

Инфекцията е при кравар в щата Мичиган. Това е  втори сходен случай, откакто в края на март вирусът на я  бе засечен при млекодайни крави в Съединени американски щати. Сред птиците вирусът циркулира от години. 

Американските Центрове за надзор и профилактика на болесттите споделиха, че рискът за хората остава невисок, съобщи Българска телеграфна агенция. Пред публицисти от ведомството прецизираха, че няма доказателства за предаване на я  от човек на човек и че са създали проби на близо 40 души от март до момента, измежду тях е бил и инфектираният кравар в Мичиган.

Всички хора, които са били подложени на проби, са били свързани по някакъв метод с плантация за развъждане на млекодайни крави.

Първият доказан случай на болест на човек от крава в Съединени американски щати бе през април при чиновник във плантация в щата Тексас. Мичиган и Тексас са измежду деветте американски щата, съобщили за   сред млекодайни крави. Според учените разпространяването на вируса във фермите е по-високо. Управлението за надзор над питателните артикули и медикаментите в Съединени американски щати откри частици от вируса H5N1 в към 20 на 100 от пробите, взети от млечни артикули в Съединени американски щати.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР